Otomobil yüzeylerini temizlemek, parlaklığını artırmak ve korumak için yapılan geleneksel yöntemlerden biri olan boya koruma ile seramik kaplama, iki farklı uygulamadır.
Ancak bu iki işlem birbirini tamamlar.
Boya koruma, aracın yüzeyini seramik kaplama uygulamasına hazırlar ve reçine, zift, çizik gibi görünümlerin giderilmesini sağlar. Eğer pürüzlü yüzeylerin giderilmesini sağlayan boya koruma işlemi yapılmadan seramik uygulamasına geçilirse istenen görüntü ve koruma elde edilemeyebilir.
Bunun için, kaplama işlemine başlamadan önce otomobil yıkanır. Ardından standart bir yıkama ile giderilmesi mümkün olmayan pürüzler, asfalt parçaları, çimento tozu, böcek kalıntıları gibi kirler için otomobile kil temizliği yapılır.
Böylece kalın pasta işlemine geçilmeden önce aracın yüzeyi tamamen pürüzsüz hale getirilir. Kalın pasta, sıvı bir zımparalama işlemidir ve yüzeydeki mikro çizikleri gidermek, matlaşan boyayı eski görünümüne getirmek için yapılır.
Kaporta boyasına polisaj ile daha düşük devirde yapılan ince pasta işlemi ile aracın detaylı yüzey temizliği yapılmış olur. Hare giderme uygulamasıyla son parlaklığına ulaşan otomobil, artık cila işlemine ve kaplama aşamasına hazırdır.
Otomobilin orijinal parlaklığına ulaşmasını sağlayan cila, kapalı bir ortamda, yüksek ışık altında yapılmalı ve yaklaşık 40 dakika sonra mikrofiber bezlerle yüzey parlatılmalıdır.
Yapılan tüm bu işlemler, kusursuz bir kaplamanın kesinlikle atlanmaması gereken ön hazırlığını oluştururlar. Kaplama uygulaması, ortam sıcaklığının 10-25 derece arasında olduğu, aydınlık bir alanda yapılır.
Bölge bölge yapılan uygulama için dairesel hareketler yerine dikey hareketler tercih edilir. Tüm araç yüzeyine uygulanan seramik kaplama, 20 dakika sonra kurur ve ilk 24 saat içinde otomobiliniz kullanıma hazır olur.